Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- tri sipe srednje veličine
- tri žlice maslinova ulja
- 1 dl crnog vina
- glavica ljubičastog luka
- jedno veća rajčica
- sol, papar
- vezica svježeg peršina
- za tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 1 jaje, dva žumanjka,
- malo soli i vode
Priprema
1. korak
Očistite sipe, pazeći da odvojite vrećice s crnilom da se ne probuše. Očišćene sipe narežite na rezance. Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, kad uvene, dodajte nasjeckanu oguljenu rajčicu (ili usitnjene pelate).
2. korak
Dodajte rezance sipe i malo posolite. Pustite neka se pirja poklopljeno, na laganoj vatri, oko pola sata. Tada podlijte crnim vinom i pirjajte još petnaestak minuta otklopljeno, dok sipa sasvim ne omekša.
3. korak
Za to vrijeme zamijesite rezance. U veliku posudi stavite brašno, jaja i sol. Crnilo razrijedite s malo vode pa dodajte brašnu. Umijesite tijesto. Razvaljajte ga tanko i izrežite po želji. Kuhajte tagliatelle u puno slane vode, tri do pet minuta.
4. korak
Ocijedite i dodajte umaku od sipe. Obilno pospite sjeckanim svježim peršinom.