Curry slanutak s kus - kusom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

250 g kuhanog slanutka
pola karfiola ili jedan manji karfiol
1 luk
2 češnja češnjaka
pola paprike
pola šalice sjeckane rajčice iz konzerve
1 zdjelica špinata
1/2 žlice svježe naribanog đumbira
1/2 žličice curryja
malo kajenskog papra
sol
1/2 žlice kokosova ulja
2 dl kokosova mlijeka
1 šalica (od 2 dl) kus kusa

Cvjetove karfiola kratko prokuhati u vreloj vodi, no ne smije se skuhati do kraja. U dubljoj tavi na kokosovu ulju prodinstati luk, dodati rajčicu, papriku i češnjak i dinstati dok sve ne omekša. Zatim u tavu staviti kuhani slanutak i karfiol, sol, đumbir, curry, kajenski papar i kokosovo mlijeko. Lagano promiješati i ostaviti još par minuta na vatri. Na kraju dodati oprani svježi špinat koji će blago povenuti. Nježno promiješati da se svi okusi prožmu i poslužiti s kus kusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:52