Od omiljenog voća!

DAJ MI NEŠTO SLATKO: Napravite turu neodoljivih macaronsa!

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Za 70 macaronsa!

Sastojci:

300 g bademova brašna
300 g šećera u prahu
110 g bjelanjaka
300 g šećera
100 g vode
110 g bjelanjaka
jestiva boja u prahu

 

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
 

Prosijati zajedno bademovo brašno i šećer u prahu. Kuhati šećer i vodu do 121 Celzijevog stupnja i preliti preko 110 g bjelanjaka te staviti miksati dok se bjelanjci čvrsto ne izmiksaju i dok se smjesa sasvim ne rashladi. Nemiksane bjelanjke preliti preko prosijanih suhih sastojaka i promiješati, potom dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka i sve zajedno izmiješamo rukom. Uz pomoć slastičarske vrećice istiskivati macarons na silikonsku podlogu ili papir za pečenje i peći ih oko 12 minuta na temperaturi 140 stupnjeva.

Izdvajamo

Iz drugih medija