DOBRIH RECEPATA NIKAD DOSTA!

DAMSKI KAPRIC: Provjeren recept za tradicionalni kolač poznate zagrebačke slastičarnice!

Neja Markičević / Hanza Media

Ovaj kolač se priprema od davnina, poznat je i pod nazivom ''ženske mušice''. Nama je ime najmanje bitno, važno je da imamo ukusan recept, a ovaj su nam otkrili u slastičarnici Cukeraj! A toga nam bar nikada ne nedostaje!

Trebat će vam:

Tijesto:

180 g maslaca
180 g šećera malo soli
300 g oštrog brašna
4 žumanjka

Nadjev:

500 g malina (prethodno izraditi štapnim mikserom)

Snijeg:

4 bjelanjka
200 g šećera

 

Neja Markičević / Hanza Media
 

Pomiješati sve sastojke da se dobije mrvičasta smjesa (osim jaja). Umiješati 4 žumanjka da se poveže i umijesiti glatko tijesto. Razvaljati na veličinu pleha i staviti peći 15-ak minuta (dok se zarumeni uz rub) na 165°C. Na polupečeno tijesto rasporediti maline. Na voće rasporediti snijeg od bjelanjaka i šećera koji ste postupno dodavali i peći još 20-ak min (da porumeni).

Izdvajamo

Iz drugih medija