RECEPT DANA

DANAS PEČEMO QUICHE: I to baš ovaj s tri vrste luka!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
U ovom quichu ima mladog luka, vlasca i sušenog medvjeđeg luka, no možete koristiti i ljutiku te dodati razne gljive pa će to biti pravi šumski quiche

Za tijesto:

240 g brašna
120 g maslaca
1 jaje
pola žličice soli
1 žlica kiselog vrhnja ili milerama

Berislava Picek / HANAZ MEDIA

Za nadjev:

1 stručak mladog luka
1 žlica sušenog medvjeđeg luka
vlasac
300 g milerama
150 g šunke
sol
papar
maslac
1 jaje
100 g
cheddar sira

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, napravite od njega kuglu zamotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na dva sata. Na maslacu prodinstajte mladi luk. Pomiješajte u zdjeli mileram, jaje, šunku, mladi luk, medvjeđi luk, malo vlasca, sol, papar. Rasporedite smjesu na tijesto koje ste stavili u posudu za pečenje tako da rubni dijelovi tijesta ostanu povišeni. Na kraju posipajte ribanim cheddar sirom. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:50