TEMPERATURE PADAJU

DANAS ZA RUČAK KUHAMO: Omiljeni špageti i mesne okruglice u juhi!

Marko Miščević

Da se lagano zagrijemo za jesen!

Kako temperature padaju, tako sve intenzivnije razmišljamo o čušpajzima. Ipak, da ne zagustimo do kraja, pripremili smo nešto između juhe i variva. Napravite ćufte na malo drugačiji način, a garantiramo vam da će ih obožavati svi vaši ukućani!

Trebat će vam:

3 češnja češnjaka
pola šalice krušnih mrvica
pola šalice sitno sjeckanog peršina
1 glavica luka
1 jaje
sol, papar
kajenski papar, prstohvat pečene mljevene paprike
450 g mljevene junetine
200 g špageta
600 ml pilećeg temeljca
600 ml pasirane rajčice
100 ml maslinova ulja
400 ml vode

 

Marko Miščević

Priprema:

Upaliti pećnicu. Dok se pećnica grije, u veliku zdjelu staviti mljeveno meso te dodati nasjeckani češnjak, luk i peršin, jaje i začine. Dobro sve sjediniti i oblikovati male okruglice. Na protvan staviti papir za pečenje, posložiti okruglice i peći 20 minuta na 200 °C. Dok se okruglice peku, u veću posudu staviti pasiranu rajčicu, temeljac i vodu i pustiti da zakuha te u tu tekućinu staviti špagete da se skuhaju. Vrijeme potrebno za kuhanje je 10 minuta. Skloniti s vatre i umiješati pečene mesne okruglice. U gotovo jelo dodati svježe nasjeckan peršin ili bosiljak.

Izdvajamo

Iz drugih medija