DOBRA IDEJA

Odvažite se i već danas napravite obožavane princes krafne s dvije jednostavne kreme

 Marko Miščević/Cropix
Mi smo ih ovog puta napravili u mini varijanti pa se svakako naoružajte strpljenjem i pobrinite da vam se nigdje ne žuri

Iako je zbog delikatnog izgleda lako pomisliti kako je priprema princes krafni itekako komplicirana, jednom kada se bacite na izradu, shvatit ćete kako je u pitanju slastica koju, uz malo truda i volje, može napraviti svatko. Prvi korak bit će priprema kuhanog tijesta kod kojeg svakako valja pripaziti na trenutak u kojem se dodaju jaja kako se ne bi skuhala. Zatim na red dolazi miksanje kreme. Mi smo se ovog puta odlučili za jednostavnu kremu od vrhnja za šlag, no svakako razmislite da kombinaciji dodate i kvalitetnu slastičarsku kremu. Osim krema, za proljetnu varijantu obožavanih princes krafni, u kombinaciju možete ubaciti i komadiće svježeg voća kao što su, primjerice, jagode ili maline.

RECEPT ZA SLASTIČARSKU KREMU

Trebat će vam:

3 jaja
150 g brašna
130 g maslaca
1 žlica šećera
prstohvat soli
125 ml mlijeka
200 ml vode

Za kremu:

500 ml vrhnja za šlag
2 žlice ekstrakta od vanilije
100 g šećera u prahu

Priprema:

U posudu za kuhanje stavite vodu, mlijeko, šećer i sol da lagano zakuha. Dodajte maslac da se lagano otopi. Posudu maknite na trenutak s vatre i energičnim miješanjem umiješajte sve brašno. Važno je da se sastojci dobro povežu. Vratite na laganu vatru, miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Maknite s vatre te pustite desetak minuta da se malo ohladi, povremeno promiješajte. Time ćete izbjeći stvaranje korice na tijestu, a to nikako nije poželjno jer tijesto mora biti glatko. U mlako tijesto (nikako ne odmah nakon kuhanja jer bi vam se jaja mogla skuhati) dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući. Bitno je da dobijete glatko, mekano i pomalo svilenkasto tijesto. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite kuglice veličine lješnjaka. Razmak među njima neka bude dva centimetra. Lim stavite u zagrijanu pećnicu na 185 stupnjeva i pecite oko 30 minuta. Važno je ne otvarati pećnicu dok se krafnice peku. Gotove su kada dobiju zlatnu boju. Pečene pustite da se dobro ohlade, zatim ih oštrim nožem prerežite na pola i punite kremom. U posudu za miksanje dodajte vrhnje za šlag i ekstrakt od vanilije. Miksajte par minuta. Postepeno dodajte šećer u prahu. Miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu ili žličicom napunite mini princes krafne.

image
Marko Miščević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 14:58