RUČAK U PRIRODI

DOBRA HRANA NA DRUŽENJU: Kruh nikada tako brzo nije bio gotov. Radimo jednostavnu pogaču bez kvasca!

Zagreb, 131017.
Jesenska jela; grah s kobasicama i suhim mesom, domaca ukiseljena paprika,slozenac od staroga kruha s sunkom, domaci kruh; rakija, vino.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Sjesti za stol i ručati pod nekim stablom ili poput nas uz stari kukuruzar, doživljaj je koji se pamti i želi ponoviti. Grijalo nas je jesensko sunce i hrana koju smo pripremili s veseljem.

Trebat će vam:

350 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 šalice ulja
malo soli

Zagreb, 131017.
Jesenska jela; grah s kobasicama i suhim mesom, domaca ukiseljena paprika,slozenac od staroga kruha s sunkom, domaci kruh; rakija, vino.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

U posudu staviti brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, ulje i malo mineralne vode i zamijesiti glatko tijesto. Malo ga rastanjiti i staviti u okrugli lim za pečenje i peći oko 30 minuta na 200 stupnjeva.

Izdvajamo

Iz drugih medija