RUČAK U PRIRODI

DOBRA HRANA NA DRUŽENJU: Složenac od starog kruha

Zagreb, 131017.
Jesenska jela; grah s kobasicama i suhim mesom, domaca ukiseljena paprika,slozenac od staroga kruha s sunkom, domaci kruh; rakija, vino.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Sjesti za stol i ručati pod nekim stablom ili poput nas uz stari kukuruzar, doživljaj je koji se pamti i želi ponoviti. Grijalo nas je jesensko sunce i hrana koju smo pripremili s veseljem.

Trebat će vam:

10-ak šnita starog kruha
mlijeko
2 jaja
kiselo vrhnje
300 g ribanog sira tipa cheddar ili gauda
kuhana šunka, slanina ili pršut
papar

 

Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Slaninu kratko popržiti na tavi. Kruh namočiti u mlijeku pa slagati u posudu za pečenje u jednoličnom sloju. Po njemu posuti poprženu slaninu te nasjeckanu šunku i ribani sir. Zatim slagati novi red namočenog kruha, posuti opet slaninom i šunkom te sirom i preliti kiselim vrhnjem u koje ste umutili jaja i dodali papar. Zapeći na 180 stupnjeva.

Izdvajamo

Iz drugih medija