DANAS RUČAM

(DOBRE IDEJE) OSTACI BOLJI OD GLAVNOG JELA: Ako mislite da ostaci nisu ni sjena jučerašnje večere ili današnjeg ručka, varate se!

Ostaci su daleko od komada hrane kojih se želimo riješiti. Ako mislite da ostaci nisu ni sjena jučerašnje večere ili današnjeg ručka, varate se.

Zbog njih ne morate satima razmišljati o tome što ćete pojesti - sada. A ono što je još bolje, možete ih iskoristiti u pripremi novih jela koja će biti čak i bolja od originala. Ako ostatke planirate jesti takve kakvi jesu, važno je znati nekoliko pravila podgrijavanja. Pizzu uvijek podgrijavajte poklopljenu, u juhu dodajte pola šalice vode i zagrijte je na štednjaku 10- ak minuta. Ako ste meso pripremili u velikim komadima, kada ga budete željeli podgrijati, izrežite ga na manje komade i podgrijte u tavi. Pečeno povrće grijte u pećnici uz dodatak maslinova ulja, a tjesteninu na štednjaku uz dodatak vode. Složence uvijek prekrijte masnim papirom i zagrijte ih u pećnici, a ribu i morske plodove na niskoj temperaturi, od oko 100 stupnjeva. Ako ste pak naumili od ostataka pripremiti nova jela, evo nekoliko ideja koje će se razgrabiti s vašeg obiteljskog stola.

Pizza s ostacima piletine i pesta

Lazanje od starog kruha

Marko Miščević

Anitin lažni burek s mesom od pečenja

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Scones s ostacima šunke i sira

Zagreb, 290319.
Uskrsna jela za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Krumpir u foliji s ostacima kuhanih jaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:50