ODVAŽITE SE

DOMAĆE KOBASICE: Donosimo recept za početnike s malom količinom sastojaka!

 Biljana Gaurina / HANZA MEDIA
Uhvatite se ukoštac s mašinicom, smjesom i crijevima - uz malo spretnosti vrlo brzo ćete na tanjuru imati najbolji zimski specijalitet.

Kad se 'uhvate pokreti' prilikom punjenja soljenih svinjskih crijeva (koja se moraju odmočiti u mlačnoj vodi) s nadjevom, izrada kobasa i nije tako komplicirana. Budući da nemamo pušnicu, mi smo dio svojih ispekli i poslužili s pekmezom od brusnica, a dio zamrznuli.

Kupili smo:

3,5 kg svinjske lopatice
1,5 kg svježeg špeka
125 g soli
25 g mljevenog papra
25 g mljevene slatke paprike
glavicu češnjaka koju smo ostavili stajati u 100 ml vode.

zapresic, 201006
kobasice sa krompirom, golf klub zapresic
foto biljana gaurina
-j2-
Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Pola smo mesa sitno narezali, pola samljeli, pomiješali sa začinima i vodom i češnjakom, a kobaje su nam ispale odlične!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 02:29