Domaći keksi s maslacem

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 1

Sastojci

  • 75 dag oštrog brašna
  • 30-40 dag maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 2 velike žlice vode
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2-3 žlice vode
  • korica jednog nešpricanog limuna

Priprema

1. korak
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto.

2. korak
Pomoću mašine za izradu keksa načinite kekse željena oblika (mi smo odabrali dva oblika na metalnim šablonama). Kekse izrežite nožem na željenu dužinu ili ih spojite u okrugli oblik.

3. korak
Ostatak tijesta koji vam neće biti dovoljan za mašinu razvaljajte i pomoću kalupa napravite zvjezdice, srca, borove… Pecite na 180 do 200 stupnjeva dok ne dobiju blago žućkastu boju.

Izdvajamo