KOOHAČA

DRUGAČIJE ČVARKUŠE: Pojednostavili smo recept za čvarkuše i rezultat nam se jako svidio!

Zagreb, 080219.
Buzin.
Ducan Miele.
Cvarkuse.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Odbacili smo ''lisnatu'' varijantu izrade i jednostavno umijesili sve sastojke

SAVJETI ZA JOŠ BOLJE ČVARKUŠE:

Neka vam svi sastojci za tijesto budu na sobnoj temperaturi.

Umjesto kiselog vrhnja možete staviti i čvrsti jogurt.

Ostatke tijesta nemojte baciti već ih samo ispecite zajedno s čvarkušama.

 

Trebat će vam:

1 kilogram glatkog brašna
malo soli
2 jaja
200 grama kiselog vrhnja
300 ml mlijeka
1 kockica svježeg kvasca
malo šećera
400 grama čvaraka
150 grama slanine

Zagreb, 080219.
Buzin.
Ducan Miele.
Cvarkuse.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA
 

Priprema:

U malo mlijeka rastopite šećer i kvasac. Ostavite na toplom kako bi se kvasac aktivirao. U brašno dodajte jaja i sol te aktivirani kvasac. Sve dobro umiješajte. Možete koristiti mikser, ali također sve možete napraviti ručno ukoliko to želite. Dodajte ostatak mlijeka, vrhnje te rukama umijesite tijesto. Pustite ga da se diže na toplom minimalno pola sata, što duže stoji biti će bolje. Nakon što se tijesto diglo, izbijte iz njega zrak te mu dodajte usitnjene čvarke i na kockice narezanu nemasnu slaninu. Sve dobro umijesite. Tijesto razvaljajte valjkom i oblikujte čašom ili kalupom po želji. Premažite čvarkuše žumanjkom te ih ispecite na 180 stupnjeva 30 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija