Falafel na kremi od pastrnjaka, kuhane cikle s gorgonzolom i orasima

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g slanutka
  • 40 g paprike
  • 40 g mrkve
  • 40 g luka
  • 40 g češnjaka
  • 40 g tikvica
  • 20 g curry praha
  • sol, papar
  • 1 jaje
  • krušne mrvice po potrebi
  • 400 g pasternjaka
  • 2 dcl mlijeka
  • 300 g cikle
  • 100 g gorgonzole
  • 20 g svježeg bosiljka

Priprema

1. korak
Slanutak koji smo dan ranije namočili u hladnoj vodi procijedimo,izmiksamo u
multipraktiku na što sitnije. Povrće (paprika,mrkva,luk, češnjak, tikvica) narežemo na sitne kockice, veličine zrna sezama.

2. korak
Pomiješamo sa slanutkom,dodamo jaje, sol, papar i curry te krušne mrvice po
potrebi da smjesu možemo što lakše oblikovati u polpete. Pržiti u dubokom ulju
do zlatnožute boje.

3. korak
Pasternjak oguliti, narezati na sitno i skuhati u mlijeku. Dobro izmiksati štapnim mikserom i po potrebi dodati maslaca da bude što kremastije.

4. korak
Ciklu skuhati, oguliti i narezati. Na ciklu staviti gorgonzolu i kratko ubaciti u pećnicu da se otopi i lagano zapeče gorgonzola

5. korak
Maslinovo ulje i bosiljak izmiksati štapnim mikserom te dodati grubo rezane orahe.

Recept pripremio Srđan Aranjoš, Rougemarin Bistro

Izdvajamo