Fusilli s kestenom i prokulicama

Mario Kučera

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g kestena
  • 500 g prokulica
  • 100 g pršuta
  • 100 g bijelog špeka
  • 500 g fusilla
  • sol, papar

Priprema

1. korak
Skuhajte kestene i ogulite ih. Prokulicama odrežite donji, tvrđi dio, prepolovite ih i kuhajte oko dvije minute u kipućoj, posoljenoj vodi. Narežite špek i pršut na trakice. Skuhajte tjesteninu al dente.

2. korak
Na tavi, na maslinovu ulju prepržite pršut i pancetu dok ne postanu hrskavi te dodajte prokulice, promiješajte i ostavite minutu-dvije, a potom ubacite grubo narezane kestene. Neka se sve kuha još nekoliko minuta, a zatim ubacite kuhanu tjesteninu i poslužite pokapano maslinovim uljem. Po želji, možete naribati malo parmezana.

Izdvajamo