BOŽIČNA KOOHAČA

GINGERBREAD LINZERI PREUZIMAJU: Omiljeni božićni keksići sa slanom karamelom u nešto začinjenijem ruhu!

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Ovi prhki keksići s namazom od slanog karamela mogu poprimiti različite oblike, već prema vašim modlicama: od srca do zvjezdica i cvjetića

Skinuli smo prašinu sa modlica za kolače i počeli mijesiti tijesto. Mirisi su se ubrzo počeli širiti posvuda. Ovi gingerbread linzeri koje smo spremili su jednostavni, ali efektni. Nadjenuli smo ih s namazom od slanog karamela koji nam je velikodušno poklonika Ivana Čuljak, a začini koji se u njima nalaze oduševit će baš svakoga! Vrijeme je da i vi napravite svoju turu!

Trebat će vam:

250 grama maslaca
70 grama smeđeg šećera
sok pola naranče
300 g brašna
malo muškatnog oraščića
žličica cimeta
žličica usitnjenih klinčića
dvije žličice naribanog svježeg đumbira
namaz od slanog karamela

Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Priprema:

Maslac i smeđi šećer dobro izmiksajte. Dodajte sok pola naranče. U 300 g brašna naribajte malo muškatnog oraščića.Dodajte žličicu cimeta, žličicu usitnjenih klinčića i dvije žličice naribanog svježeg đumbira. Sve dobro promiješajte.
Suhe sastojke dodajte maslacu. Umijesite tijesto. Razvaljajte polovicu tijesta i izrežite keksiće željenim kalupom. Drugu polovicu tijesta također izrežite kalupom, ali ovaj put napravite i rupe u sredini. Posložite keksiće u protvan i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Linzere nadjenite namazom od slanog karamela. Sretan Božić!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:44