Skinuli smo prašinu sa modlica za kolače i počeli mijesiti tijesto. Mirisi su se ubrzo počeli širiti posvuda. Ovi gingerbread linzeri koje smo spremili su jednostavni, ali efektni. Nadjenuli smo ih s namazom od slanog karamela koji nam je velikodušno poklonika Ivana Čuljak, a začini koji se u njima nalaze oduševit će baš svakoga! Vrijeme je da i vi napravite svoju turu!
Trebat će vam:
250 grama maslaca
70 grama smeđeg šećera
sok pola naranče
300 g brašna
malo muškatnog oraščića
žličica cimeta
žličica usitnjenih klinčića
dvije žličice naribanog svježeg đumbira
namaz od slanog karamela
Priprema:
Maslac i smeđi šećer dobro izmiksajte. Dodajte sok pola naranče. U 300 g brašna naribajte malo muškatnog oraščića.Dodajte žličicu cimeta, žličicu usitnjenih klinčića i dvije žličice naribanog svježeg đumbira. Sve dobro promiješajte.
Suhe sastojke dodajte maslacu. Umijesite tijesto. Razvaljajte polovicu tijesta i izrežite keksiće željenim kalupom. Drugu polovicu tijesta također izrežite kalupom, ali ovaj put napravite i rupe u sredini. Posložite keksiće u protvan i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Linzere nadjenite namazom od slanog karamela. Sretan Božić!