USUSRET USKRSU

Govedina sa zelenim paprom i hren umakom

Beef with beetroot and horseradish sauceBeef with beetroot and horseradish sauce
Getty Images/iStockphoto

Možete iskoristiti kuhanu govedinu ili junetinu iz juhe ili ispeći na grill tavi dva, tri, četiri steaka, ovisno o broju ukućana, odnosno gostiju.

Trebat će vam:

kuhana govedina ili steak
1 žlica zelenog papra
1 žlica hrena
1 čašica punomasnog kiselog vrhnja
krumpir
celer
sol

Beef with beetroot and horseradish sauceBeef with beetroot and horseradish sauce
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Na ugrijanu masnoću dodati zeleni papar u zrnu, promiješati nekoliko sekundi pa zatim položiti posoljeno meso i peći steak s obje strane tek koju minutu jer mora ostati malo ružičast iznutra. Maknuti meso s vatre i izvaditi papar. Vrhnje promiješati s hrenom i razraditi umakom na laganoj vatri. Dodati mu zeleni papar pa sve preliti preko mesa. Poslužiti s pireom od krumpira i celera.

Izdvajamo

Iz drugih medija