Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 veća patlidžana
- 1 limun
- maslinovo ulje
- rajčice
- glavica češnjaka
- sol, papar
- stručak svježeg peršina
Priprema
1. korak
Operite patlidžane, odstranite peteljku, pa ih narežite na okrugle kriške. Svaku pokapajte s malo limunova soka i premažite solju. Ostavite ih stajati desetak minuta. U međuvremenu rajčice prelijte vrelom vodom pa ih ogulite. Izvadite koštice. Nasjeckajte češnjak.
2. korak
Na maslinovu ulju dinstajte meso rajčice dok ne dobijete pastu. U nju stavite sjeckani češnjk, dinstajte dok ne zamiriši, popaprite, posipajte sjeckanim peršinom i maknite s vatre. Kriške patlidžana stisnite između kuhinjskih krpa da upiju vodu. Potom ih prepržite na gril tavi. Svaku premažite namazom od češnjaka i rajčice pa posipajte sjeckanim listićima peršina.