SLAVONSKI RECEPT

Gulaš od divljači

Matija Turkalj

Najjednostavniji je najbolji!

Trebat će vam:

2.5 kg mesa od divljači (bez kosti)
600 g crvenog luka
1 dcl ulja
4 češnja češnjaka
50 g slanine
50 g suhih šljiva
1 dcl crnog vina
1 žlica mješavine začina
soli po potrebi
1 žlica crvene mljevene slatke paprike
1 žlica pasirane rajčice
1 žlica džema od šumskog voća

 

Matija Turkalj
 

Prije kuhanja meso narežite na kockice, a ostale sastojke sitno nasjeckajte. Ulje zagrijte da bude vruće pa na njega dodajte luk i popržite do zlatno žute boje. Zatim dodajte prethodno nasjeckani češnjak, slaninu i suhe šljive te sve zajedno još kratko popirjajte. Zalijte crnim vinom, dodajte narezano meso divljači i vodu. Začinite mješavinom začina, soli i crvenom paprikom. Ostavite da se pirja dok meso ne omekša. Dodajte pasiranu rajčicu i džem te ostavite kuhati još 10 minuta. Poslužite uz domaće njoke ili palentu.

Izdvajamo

Iz drugih medija