Heljda s kiselim kupusom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 šalica heljde
  • 3 šalice temeljca od povrća
  • 1 luk
  • 2 jušne žlice suncokretova ulja
  • 150 g naribanog dimljenog tofua
  • 400 g kiselog kupusa
  • 4 jušne žlice sitno sjeckanog peršina

Priprema

1. korak
Heljdu kratko propržite na suhoj tavi (5-7 minuta) pa prelijte šalicom temeljca i kuhajte 10 minuta poklopljeno na laganoj vatri. Luk narežite na kockice pa pirjajte 5-6 minuta na ulju s prstohvatom soli.

2. korak
Dodajte kiseli kupus narezan na tanke rezance i naribani dimljeni tofu, umiješajte heljdu, dodajte preostali temeljac i kuhajte još 15-ak minuta. Umiješajte na kraju sitno sjeckani peršin.

Izdvajamo