Hobotnica ispod peke s krumpirom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 80 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 kg hobotnice
  • 4 dcl maslinovog ulja
  • 80 g svježe paprike
  • 80 g mrkve
  • 80 g tikvice
  • 80 g luka
  • 40 g kapara
  • 80 g maslina
  • sol, papar
  • 400 g krumpira
  • grančica ružmarina
  • 1/2 žličice maslaca
  • 4 dcl ribljeg temeljca
  • 0,04 dcl bijelog vina
  • 4 g češnjaka

Priprema

1. korak

Hobotnicu očistiti i staviti kuhati. Kada se pola skuhala pustiti da se ohladi. Narezati sve povrće na ploške te spojiti s krumpirom i dodati ostale začine (sol, maslinovo ulje, riblji temeljac, češnjak) te sve dobro promiješati s hobotnicom. Staviti u krušnu peć u poklopljenoj posudi i peći 40 min. Zatim otkriti zadnjih 20 min da se dobije lijepa korica i poslužiti.

Savjet chefa kuhinje: Hobotnicu treba prethodno kuhati prije nego se peče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 13:10