Hobotnica na salatu

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 1

Sastojci

  • 1 kg hobotnice (kuhane u ekspres-loncu)
  • 4 srednje velika krumpira
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 3 mlada luka
  • 1 jušna žlica ukiseljenih kapara
  • 2-3 pečene crvene paprike
  • 4-5 većih listova zelene salate
  • 4 jušne žlice maslinova ulja
  • domaći vinski ocat
  • morska sol
  • malo čilija

Priprema

1. korak
Narezanu hobotnicu, začine i sve sastojke pomiješajte u zdjeli za salatu i poslužite odmah. Po volji ovoj salati možete dodati i malo ukiseljenog motara, naribanih listića parmezana, crnih maslina. Također nije zgorega u mješavinu maslinova ulja i octa dodati i žlicu “juhe” u kojoj se u ekspres-loncu kuhala hobotnica.

Pripremio: Zlatko Gall

Izdvajamo