Hobotnica s graškom i mahunama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 manje glavice luka, sitno sjeckane
  • 5 režanja češnjaka, sitno sjeckanih
  • 1,5 konzerva pelata
  • 1,5 jušna žlica koncentrata rajčice
  • 1 veća hobotnica, očišćena i narezana na komade
  • 2 lista lovora
  • 400 ml bijelog vina
  • 500 g mladoga graška i mahuna
  • sitno sjeckani peršin
  • malo sitno sjeckanog ružmarina

Priprema

1. korak

U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje te na njemu propirjajte luk i češnjak. Dodajte pelate te kuhajte dok se tekućina malčice ne reducira. zatim dodajte hobotnicu,

lovor i ružmarin te posolite. Kad tekućina počne kipiti, ulijte bijelo vino i koncentrat rajčice. Promiješajte. Kad sve zavrije, pustite da krčka na laganoj vatri još sat i pol,

odnosno dok hobotnica ne omekša.

2. korak

Zadnjih dvadesetak minuta umiješajte grašak i mahune. Kad je hobotnica gotova posipajte je sitno sjeckanim peršinom i poslužite s palentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:12