HRSKAVE I NEODOLJIVE

HRSKAVE I SLATKE KROŠTULE: Zanemarena pokladna slastica koju je zaista jednostavno pripremiti!

Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 3 žumanjka
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice ruma
  • 1 naranča
  • 1 limun
  • 200 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • oko 800 m ulja za prženje
  • Za posipanje: šećer u prahu

Biljana Gaurina / HANZA MEDIA
 

Priprema

1. korak
Električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom. Dodajte rum i naribane korice naranče i limuna. Zatim postupno dodajte prosijano brašno, sol i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da odstoji 15-ak minuta.

2. korak
Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne dobijete srednje čvrsto tijesto. Razvaljajte tanko tijesto valjkom. Narežite ga na trake dužine oko 15 cm i širine oko 2 cm. Svaku traku preklopite u čvor ili, prema vlastitoj želji, izrežite tijesto u neke druge oblike. Možete trake tijesta saviti pomoću vilice i dobiti oblik cvijeta. Tijesto pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Kroštule pospite šećerom u prahu i poslužite uz čaj.

Izdvajamo

Iz drugih medija