PROVJERENI RECEPTI

HRVATI SVAKE GODINE SKUHAJU DVADESET MILIJUNA SARMI! Vrijeme je da i mi otvorimo sezonu provjerenim receptom redakcije Dobre hrane!

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 12.11.2019. u 09:39

Neka motanje počne!

Trebat će vam:

glavica kiselog kupusa (oko 1,5 kg)
800 g miješanog mljevenog mesa
1 žličica crvene paprike
100 g riže
3 češnja češnjaka
2 glavice luka
ulje
sol
papar
100 g špeka
300 g suhih rebara
200 ml soka od rajčice
300 g rezanog kupusa

Priprema:

Meso stavite u posudu za miješanje, začinite solju i paprom. Dodajte mljevenu papriku i rižu te dobro izmiješajte. Ostavite sa strane. Na tavu stavite malo ulja i dodajte sitno kosani luk te ga na laganoj vatri popržite. Pred kraj dodajte usitnjeni češnjak. Kada se luk ohladi, dodajte ga mesu i opet sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte sitno narezan špek. Tako pripremljenu smjesu umotajte u listove kupusa dok ne potrošite sve sastojke. Sada dodajte rezani kupus da prekrijete sve sarme. Posudu sa sarmama zalijte vodom da budu sve prekrivene pa na vrh stavite suha rebra. Kuhajte sat vremena na tihoj vatri, zatim dodajte sok od rajčice i još kuhajte oko sat i pol. Pri tom pazite da su sarme cijelo vrijeme u tekućini.

Izdvajamo

Iz drugih medija