Za marinadu:
1 kg pilećih prsa u komadima 2 žličice soli 2 žličice tandoori masale 1 žličice kumina u prahu 1 žličica korijandra u prahu 2 žličice crvenog chillija u prahu 8 žlica jogurta malo svježeg limunova soka |
Set (1):
1/2 čaše maslaca 1 1/2 žličice kumin sjemenki 1 1/2 žlice indijskog oraščića 2 žlice đumbir-češnjak paste 2 luka srednje veličine 4 rajčice srednje veličine |
Set (2):
1/2 šalice maslaca 4 indijska lovor listića 1 žlica smrvljenih cimet štapića 6 zelenih kardamon sjemenki 6 klinčića |
Set (3):
žličica soli 1 žličica kurkume 1 žličica crvenog chillija u prahu 1 žličica manga u prahu 1 žličica crnog bibera u prahu 1 1/2 žličica garam masale 2 žličice smeđeg šećera |
Set (4):
4 žličice sušenog lišća piskavice 1 čaša punomasnog vrhnja svježi korijandar |
Umiješati začine i jogurt u piletinu i marinirati jedan sat u hladnjaku. Na srednjoj vatri rastopiti maslac, uz stalno miješanje dodavati jedan po jedan sastojak redom i lagano popržiti: kumin sjemenke, indijski oraščić, đumbirčešnjak pastu, zatim luk i na kraju rajčicu. Kad rajčica omekša, ukloniti s vatre i miksati u pastu. Staviti sa strane. Na srednjoj vatri dodati pola šalice maslaca i lagano prepržiti cijele začine redom: indijski lovor list, cimet štapić, zeleni kardamon i klinčić. Dodati piletinu i dalje pržiti na srednjoj vatri 15-ak minuta. Dodajte izmiksani luk i rajčicu sa začinima. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne zakipi lagano miješajući. Kad zakipi, dodajte začine u prahu, prokuhajte 5-10 minuta. Dodajte sol po potrebi. Kad je kuhano, ugasite vatru i posipajte suho lišće piskavice, tučeno vrhnje i svježi, nasjeckani korijander. Poslužite dok je vruće, s rižom ili s indijskim tradicionalnim kruhom naanom. Savjet: Slobodno dodajte malo vode u izmiksanu pastu prije dodavanja na piletinu jer će se pasta zgusnuti, no nikako previše vode, umak treba biti gušći.