Priprema mesa za curry:
1/2 kg janjećeg mesa otkoštenog dijela - komadi 3, 4 klinčića 3, 4 zelena kardamona 1 štapić cimeta 1 žličica komorač sjemenki 1 žličica soli 3, 4 čaše vode |
Sve sastojke zajedno prokuhati u loncu s pritiskom (ekspres lonac), meso treba biti skoro kuhano.
Sastojci za curry (SET 1):
1 veliki crveni luk 3, 4 rajčice srednje veličine 2 žlice đumbirčešnjak paste 2 zelena chillija 10 curry listića 1 žličica kurkume |
Mješavina začina za curry (SET 2):
1, 2 sušena crvena chillija 2 žlice sjemenki korijandra 1 žlice izmrvljenog cimeta u štapiću 1 žlica sjemenki komorača 1 žlice crnog bibera u zrnu 1 žličica sjemenki kumina 5 sjemenki zelenog kardamona 1 sjemenka smeđeg kardamona (po želji) 1 zvjezdasti anis |
Sve začine prepeći na suhoj tavi i samljeti u fini prah. Ostaviti sa strane. U posudi ugrijati 5-6 žlica ulja i dodati sastojke iz seta 1 redom, popržiti na srednjoj vatri, nakon što je gotovo miksati u finu pastu i dalje pirjati na laganoj vatri. Dodati prokuhano meso i samljevene začine u prahu iz seta 2. Meso prethodno ocijediti od vode u kojoj se kuhalo. Dobro izmiješati uz dodavanje vode (svježe ili one u kojoj se kuhalo meso). Dodati soli/ chilli po potrebi. Na kraju dodati svježi korijandar (po želji). Po želji se može dodati samljeveni svježi kokos ili kokosovo mlijeko (3, 4 žlice). Poslužiti uz basmati rižu, poori ili chapati te tradicionalnu salatu raitu.