IDEJA ZA RUČAK

IZRAELSKE RECEPTURE: Humus s povrćem

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Chef i vlasnik pet restorana, Shaul ben Aderet, sudionik mnogih TV emisija o gastronomiji i konzultant velikih prehrambenih kompanija odao je recepte najomiljenijih jela u njegovoj zemlji
po osobi dvije žlice humusa
stručak svježih šparoga
2 čili papričice
1 tikvica
200 g šampinjona
maslinovo ulje
sol, papar
limunov sok

Zagreb, 170418.
Izraelski kuhar Shaul ben Adereth za Dobru hranu priprema nekoliko jela u hotelu Sheraton.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Na tanjure rasporediti humus i malo ga poprskati limunovim sokom. Šparoge očistiti, odstraniti drvenasti donji dio i razrezati na veće komade. Tikvice narezati na štapiće, čili papričice na kriške, šampinjone na deblje kriške. Povrće na brzinu ispirjati na maslinovu ulju (mora ostati hrskavo), pa ga vrućeg staviti preko humusa. Prema potrebi još posoliti i popapriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:04