IDEJA ZA RUČAK

IZRAELSKE RECEPTURE: Osvježavajuća salata

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Chef i vlasnik pet restorana, Shaul ben Aderet, sudionik mnogih TV emisija o gastronomiji i konzultant velikih prehrambenih kompanija odao je recepte najomiljenijih jela u njegovoj zemlji
¾ količine listova peršina
¼ količine listova korijandera
1 limun
2 žlice maslinova ulja
šaka pinjola
2 grančice celera
tanini pasta (specijalizirane trgovine)

Zagreb, 170418.
Izraelski kuhar Shaul ben Adereth za Dobru hranu priprema nekoliko jela u hotelu Sheraton.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Nasjeckati peršin i korijander pa ih pomiješati. Umiješati pinjole koje prema želji možete malo tostirati. Posoliti, limunu najprije nasjeckati koricu pa iscijediti sok i pomiješati ga s maslinovim uljem (limun mora biti neprskan). Nasjeckati grančice celera i umiješati u salatu. Preliti tahini pastom i ukrasiti limunovom koricom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:43