IDEJA ZA RUČAK

ZASITNO JELO DO 20 KUNA: Gotovo uvijek imate kod kuće sastojke za ovaj brzinski recept!

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Chef i vlasnik pet restorana, Shaul ben Aderet, sudionik mnogih TV emisija o gastronomiji i konzultant velikih prehrambenih kompanija odao je recepte najomiljenijih jela u njegovoj zemlji

2 crvene paprike
2 velike rajčice
maslinovo ulje
2 čili papričice
4 jaja
glavica luka
3 češnja češnjaka
sol, papar

Zagreb, 170418.
Izraelski kuhar Shaul ben Adereth za Dobru hranu priprema nekoliko jela u hotelu Sheraton.
Na fotografiji: Shaul ben Adereth priprema Shakshuku.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Sitno nasjeckati papriku. Sitno nasjeckati rajčicu. Nasjeckati luk i češnjak. U dubljoj tavici zagrijati maslinovo ulje pa na njemu prepržiti luk, češnjak i na kraju na ploške narezanu čili papričicu. Dodati nasjeckanu papriku i rajčicu, posoliti, popapriti i pustiti da krčka dok smjesa ne postane prilično gusta, tako da žlicom možete raditi udubine. Upravo u tom trenutku u udubine razbijete po jaje, smanjite vatru i krčkajte dok jaja ne koaguliraju, odnosno dok se ne ispeku/skuhaju. Jelo se poslužuje tako da se većom žlicom grabi jaje s umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:30