Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 janjeća plećka
- 2-3 patlidžana
- 2-3 rajčice
- 2 mrkve
- peršinov list
- 2 grančice ružmarina
- 1 glavica češnjaka
- sol i papar
- maslinovo ili repičino ulje
Priprema
1. korak
Janjeću pleću posolite i popaprite. Umjest plećeke možete koristiti i buti ili vrat i rebra. Patlidžane ako su veći prepolovite. Mrkvu ogulite ili samo dobro operite i ostavite je cijelu, nemojte je rezati.
2. korak
U nauljenu posudu za pečenje stavite janjeću plećku i stavite da se peče na 150 stupnjeva oko 120 minuta. Sat vremena prije kraja pečenja oko mesa rasporedite patlidžane, krumpir, mrkvu, na veće komade narezanu rajčicu ili cijele cherry rajčice. Dodajte i cijelu neoguljenu glavicu češnjaka, peršinov list, ružmarin. Posolite povrće
i malo ga nauljite. Plećku povremeno zalijevajte janjećom juhom,
3. korak
Ako pečete but njemu će trebati oko 150 minuta , a vratu i rebrima oko 90 min.