Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,5 kg janjetine
- sol i papar
- maslinovo ulje
- Za umak:
- 15 većih jagoda
- 1-1.5 glavice luk
- 1 češnjak
- malo maslaca
- 3 jušne žlice aceta balsamica
- 3 žlice smeđeg šećera
- lišće metvice
- sol i papar
Priprema
1. korak
Janjetinu dobro posoliti i popapriti. Po želji dodati protisnutog češnjaka te dobro nauljiti maslinovim uljem. Peći kojih sat i pol na 160°C.
2. korak
Na maslacu popržite luk 3-4 minute, zatim dodajte šećer i nastavite pržiti da se luk potpuno karamelizira još oko 5 minuta. Povremeno miješajte. Dodajte zatim češnjak, lišće metvice, začine i jagode narezane na komadiće. Miješajte i kuhajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete gustu smijesu te dok se jagode posve ne raspadnu.
3. korak
Pred kraj možete dodati nekoliko žlica umaka od pečenja i aceto balsamico i još prokuhajte 2-3 minute.