Janjetina s umakom od jagoda

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,5 kg janjetine
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • Za umak:
  • 15 većih jagoda
  • 1-1.5 glavice luk
  • 1 češnjak
  • malo maslaca
  • 3 jušne žlice aceta balsamica
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • lišće metvice
  • sol i papar

Priprema

1. korak
Janjetinu dobro posoliti i popapriti. Po želji dodati protisnutog češnjaka te dobro nauljiti maslinovim uljem. Peći kojih sat i pol na 160°C.

2. korak
Na maslacu popržite luk 3-4 minute, zatim dodajte šećer i nastavite pržiti da se luk potpuno karamelizira još oko 5 minuta. Povremeno miješajte. Dodajte zatim češnjak, lišće metvice, začine i jagode narezane na komadiće. Miješajte i kuhajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete gustu smijesu te dok se jagode posve ne raspadnu.

3. korak
Pred kraj možete dodati nekoliko žlica umaka od pečenja i aceto balsamico i još prokuhajte 2-3 minute.

Izdvajamo