SLASTICE

JEDE NAM SE NEŠTO ČOKOLADNO I SLATKO: Ova će se čokoladna mousse torta razgrabiti u trenu!

 Željko Grgić / HANZA MEDIA
Obiteljska slastičarnica u kojoj se kolači peku od jutra do mraka!

Biskvit:

8 jaja
100 g šećera
50 g brašna
30 g kakaa
200 ml mlijeka

Žumanjke izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete blijedu smjesu. Od bjelanjaka napravite snijeg. Brašno i kakao prosijte zajedno. Dodajte u žumanjke i izmiksajte. Dodajte i mlijeko te zatim laganim pokretima špatulom umješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u papirom za pečenje obložen protvan uza torte promjera 26 cm i pecite na 200 stupnjeva Celzijevih oko 30 minuta. Kad se ohladi prerežite po pola.

Zagreb, 290318.
Marticeva 6.
 Slasticarna Slatka prica.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / HANZA MEDIA

Krema:

6 žumanjaka
100 g šećera
300 g tamne čokolade
300 g mliječne čokolade
3 dl mlijeka
0,5 l šlaga

Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Mlijeko stavite kuhati. Žumanjke pomiješajte sa šećerom. Prije nego što mlijeko provrije, umješajte nekoliko žlica u žumanjke i šećer kako biste ih doveli na malo veću temperaturu. zatim ih polako ulijevajte u ostatak mlijeka neprestano miješajući. Čim se smjesa počne zgušnjavati maknite ju s vatre. U vruću kremu dodajte usitnjenu čokoladu. Ohladite u hladnjaku. Izradite šlag i mikserom ga umiješajte u hladnu kremu. Slažite 1/2 biskvita - 1/2 kreme - 1/2 biskvita - 1/2 kreme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:58