ISKORISTITE POSLJEDNJE MARELICE

JEDNOSTAVAN RECEPT S LJETNIM MARELICAMA: Sočna štrudla zbog koje ćete željeti da ljeto traje duže!

Neja Markičević / Hanza Media

Marelicama sezona kratko traje, zato navalite: jedite ih do mile volje i isprobajte ovaj jednostavan recept!

Trebat će vam:

Za tijesto:

300 g glatkog brašna
5 g soli
100 ml vode
200 g maslaca
1 jaje
5 ml octa

Za nadjev:

1500 g očišćenih marelica izrezanih na četvrtine
200 g šećera
1 mala žličica cimeta

Neja Markičević / Hanza Media
 

Priprema:

Tijesto se umijesi i tanko razvuče. Za nadjev se pomiješaju svi sastojci, a možete ih i kratko izraditi štapnim mikserom. Nadjenite 1/3 tijesta s prethodno pripremljenim marelicama. Zarolajte i pecite u pećnici na 165°C dok ne porumeni. U Cukeraju preporučuju poslužiti s kuglicom sladoleda od vanilije.

Izdvajamo

Iz drugih medija