Jednostavna pita od bresaka i borovnica

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 125 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 400 g bresaka narezanih na komadiće i oguljenih
  • 200 g borovnica
  • 1/2 cijeđenog limunovog soka
  • 2 žlice gustina
  • 100 g šećera
  • malo muškatnog oraščića
  • 1 pakiranje prhkog tijesta
  • Za posip:
  • 50 g brašna
  • 25 g bijelog šećera
  • 25 g smeđeg šećera
  • malo cimeta
  • 4 velike jušne žlice maslaca
  • 60 g tostiranih i izmrvljenih badema

Priprema

1. korak

Zagrijete pećnicu na 200°C. U veliku posudu pomiješajte komadiće bresaka i borvnica. Dodajte im limunov sok i lagano promiješajte.

2. korak

U drugu manju posudu pomiješajte gustin, šećer, cimer i muškatni oraščić. Pospite dobivenu smjesu preko voća i lagano promiješajte.

3. korak

Razvaljajte prhko tijesto i podignite krajeve. A zatim dodajte voćnu smjesu na prhko tijesto.

4. korak

Posip: U posudu pomiješajte sve sastojke, a zatim njome pospite pitu. Pecite sveukupno kojih sat vremena na 190°C, pokriveno folijom, sredina bi trebala biti mekana, a posip lagano zapečen tako da zadnjih 15-20 minuta pečete bez folije. Pustite da se malo ohladi pa poslužite

*Ako ne želite kupiti gotovo oakiranje prhkog tijesta recept pogledajte ovdje

Izvor fotografije: Momon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:25