Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 125 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 400 g bresaka narezanih na komadiće i oguljenih
- 200 g borovnica
- 1/2 cijeđenog limunovog soka
- 2 žlice gustina
- 100 g šećera
- malo muškatnog oraščića
- 1 pakiranje prhkog tijesta
- Za posip:
- 50 g brašna
- 25 g bijelog šećera
- 25 g smeđeg šećera
- malo cimeta
- 4 velike jušne žlice maslaca
- 60 g tostiranih i izmrvljenih badema
Priprema
1. korak
Zagrijete pećnicu na 200°C. U veliku posudu pomiješajte komadiće bresaka i borvnica. Dodajte im limunov sok i lagano promiješajte.
2. korak
U drugu manju posudu pomiješajte gustin, šećer, cimer i muškatni oraščić. Pospite dobivenu smjesu preko voća i lagano promiješajte.
3. korak
Razvaljajte prhko tijesto i podignite krajeve. A zatim dodajte voćnu smjesu na prhko tijesto.
4. korak
Posip: U posudu pomiješajte sve sastojke, a zatim njome pospite pitu. Pecite sveukupno kojih sat vremena na 190°C, pokriveno folijom, sredina bi trebala biti mekana, a posip lagano zapečen tako da zadnjih 15-20 minuta pečete bez folije. Pustite da se malo ohladi pa poslužite
*Ako ne želite kupiti gotovo oakiranje prhkog tijesta recept pogledajte ovdje
Izvor fotografije: Momon