NEŠTO NA ŽLICU

JELA NA ŽLICU: Lagani minestrone

 Getty Images/iStockphoto
 

šaka tjestenine
1 veća tikvica (ili 2 manje)
1 crvena paprika
2 šake graška
2 krumpira
2 mrkve
1 manji poriluk
2 češnja češnjaka
500 ml povrtnog temeljca
sol, papar
grančica majčice dušice
2 žlice maslinova ulja
1 par kobasica ili hrenovki

Minestrone soup in a pan on a light table, top view. Delicious vegetarian food concept. Flat lay
Getty Images/iStockphoto

Očistite povrće. Mrkvu i papriku narežite na kockice. Ogulite i nasjeckajte poriluk, nasjeckajte češnjak. Tikvice narežite na kriške pa na polumjesece. Na ulju propirjajte poriluk, dodajte češnjak. Zalijte s malo temeljca. Dodajte tjesteninu, mrkvu i papriku te kuhajte pet minuta. Dodajte tikvice i na kriške narezanu kobasicu. Začinite solju i paprom i zalijevajte temeljcem te kuhajte dok povrće ne postane al dente, a tjestenina kuhana. Začinite majčinom dušicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:01