NEŠTO NA ŽLICU

JELA NA ŽLICU: Varivo od povrća s kurkumom i koprom

 

4 rajčice
1 srednje veliki patlidžan
1 manje tikvice
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
1/2 žličice kurkume
stručak kopra
sol, papar

Rajčice prelijte vrelom vodom. Ogulite ih. Prepolovite i izvadite koštice te patlidžan ogulite i narežite na kockice. Posolite ih i ostavite da odstoje kako bi pustile vodu (tako neće biti gorke). Paprike operite, prepolovite, odstranite koštice pa ih narežite na trakice, a potom na kockice. Tikvice operite i narežite na kockice. Nasjeckajte luk i češnjak. Na ulju pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, a kad zamiriši, maknite s vatre. Dodajte rajčicu, paprike, patlidžan i tikvice, promiješajte, posolite, promiješajte i u poklopljenoj posudi pirjajte dok povrće ne omekša. Po potrebi još dosolite, začinite paprom i umiješajte kurkumu. Neka se pirja još nekoliko minuta. Prije posluživanja varivo posipajte sjeckanim koprom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:19