LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Juha od fazana

Zagreb 30012017
Jela od divljaci Lovacka kuharica
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

1 fazan 
1 luk 
2 češnja češnjaka  
3 veće mrkve 
1 veći korijen peršina 
četvrtina glavice celera 
peršinov list 
sol, papar 
ječam ili ribana tjestenina - ribanci

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera 

Fazana izrezati na komade, popržiti ih, dodati luk i češnjak. Nakon 10-ak minuta podliti s vodom i kuhati na laganoj vatri. Dodati narezano povrće i kuhati poklopljeno oko sat i pol. Pred kraj posoliti i popapriti, dodati kuhani ječam ili zakuhati ribance iliti taranu koju napravite od dva jaja, brašna, soli i vode. Tijesto mora biti relativno tvrdo kako bi se moglo ribati.

Izdvajamo

Iz drugih medija