LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Juha od fazana

 Mario Kučera / Hanza Media
Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

1 fazan
1 luk
2 češnja češnjaka
3 veće mrkve
1 veći korijen peršina
četvrtina glavice celera
peršinov list
sol, papar
ječam ili ribana tjestenina - ribanci

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera

Fazana izrezati na komade, popržiti ih, dodati luk i češnjak. Nakon 10-ak minuta podliti s vodom i kuhati na laganoj vatri. Dodati narezano povrće i kuhati poklopljeno oko sat i pol. Pred kraj posoliti i popapriti, dodati kuhani ječam ili zakuhati ribance iliti taranu koju napravite od dva jaja, brašna, soli i vode. Tijesto mora biti relativno tvrdo kako bi se moglo ribati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 14:26