LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Namaz od jelena i vepra

 Mario Kučera / Hanza Media
Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

250 g jelenjeg mesa
250 g veprova mesa
2 dl kiselog vrhnja
1 žlica senfa
250 g majoneze
4 češnja češnjaka
2 luka
0,5 dl rakije od jabuke
malo mljevene ljute paprike
sol, papar
peršinov list

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera

Meso izvaditi iz paca pa ga staviti zajedno s povrćem iz paca u lonac, uliti vode da sve pokrije i kuhati sat vremena. U istom loncu kuhati i luk i češnjak. U zdjelu staviti majonezu, senf, vrhnje, mljevenu papriku i peršinov list, promiješati. Meso ručno izrezati na što sitnije komadiće, usitniti nožem dodatno ako volite što usitnjenije meso. Luk i češnjak koji se kuhao s mesom ispasirati te sve staviti u zdjelu s ostalim namirnicama. Dobro sve izmiješati, posoliti, popapriti i dodati malo rakije za miris. Mazati na domaći kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:25