LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Namaz od jelena i vepra

Zagreb 30012017
Jela od divljaci Lovacka kuharica
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

250 g jelenjeg mesa 
250 g veprova mesa 
2 dl kiselog vrhnja 
1 žlica senfa 
250 g majoneze 
4 češnja češnjaka 
2 luka 
0,5 dl rakije od jabuke 
malo mljevene ljute paprike 
sol, papar 
peršinov list

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera 

Meso izvaditi iz paca pa ga staviti zajedno s povrćem iz paca u lonac, uliti vode da sve pokrije i kuhati sat vremena. U istom loncu kuhati i luk i češnjak. U zdjelu staviti majonezu, senf, vrhnje, mljevenu papriku i peršinov list, promiješati. Meso ručno izrezati na što sitnije komadiće, usitniti nožem dodatno ako volite što usitnjenije meso. Luk i češnjak koji se kuhao s mesom ispasirati te sve staviti u zdjelu s ostalim namirnicama. Dobro sve izmiješati, posoliti, popapriti i dodati malo rakije za miris. Mazati na domaći kruh.

Izdvajamo

Iz drugih medija