S NOVOG MENIJA RESTORANA APETIT

JESEN NA TANJURU: Pačja prsa s kruškom

 Filip Popović
Promjenom godišnjeg doba, u naše tanjure stižu jela koja donose nove okuse i tako upotpunjuju uživanje u finim zalogajima kojih smo se već zaželjeli
1 pačja prsa
1 kruška
80 g zelenih mahuna
2 badema
5 g bučinih sjemenki
3-4 mlada luka
150 ml bijelog martinija
maslinovo ulje
malo maslaca
balzamični ocat
150 ml bijelog martinija

Filip Popović

Pačja prsa zapecite na tavi s obje strane (samo da se zatvore), a potom ih stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite još desetak minuta. Mahune očistite, stavite ih u posudu s malo maslaca i balzamičnog octa te maslinova ulja pa ih glazirajte, odnosno držite na vatri dok tekućina ne ispari, a one postanu mekanije. Krušku ogulite pa je kuhajte u bijelom martiniju. Prsa poslužite uz mahune i razrezanu krušku, a sve pospite sjeckanim bademima i bučinim košticama te tanko narezanim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:59