S NOVOG MENIJA RESTORANA APETIT

JESEN NA TANJURU: Tagliolini s vrganjima

 Filip Popović
Promjenom godišnjeg doba, u naše tanjure stižu jela koja donose nove okuse i tako upotpunjuju uživanje u finim zalogajima kojih smo se već zaželjeli
150 g tagliolina (ako nemate vremena mijesiti ih sami, kupite gotove jer tagliolini su poput tanjih tagliatella)
70 g vrganja
½ glavice luka
50 g maslaca
sol, papar
goveđi temeljac
grana padano sir

Filip Popović

Ogulite i nasjeckajte luk i pirjajte ga na maslacu. Kad omekša, dodajte narezane vrganje pa nakon pet minuta dodajte malo temeljca. Na kraju začinite solju i paprom. Stavite kuhati tjesteninu u slanu vodu, pa kad postane “pod zub”, dodajte je u tavicu s gljivama. Ostavite još minutu-dvije na vatri da se spoje okusi. Prije posluživanja stavite na listiće narezan grana padano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:20