CHEF KUHA

JESENSKI FAST FOOD: Garlic and cheese pizza dip

 Damira Kalajžić
Matej Pačar, chef Terminala F, odao nam je recepte s novog menija popularnog splitskog restorana!

Trebat će vam:

1 kg gotovog tijesta za pizzu
225 g mladog sira
100 naribane mozzarelle
55 g naribanog parmezana
125 g ricotta sira
10 g nasjeckanog peršina
6 češnjeva češnjaka
1 žličica mljevene crvene paprike
115 g maslaca

Damira Kalajžić

Podijelite tijesto na 12 loptica. Uz cijeli rub okrugle dublje posude za pečenje (s neprianjajućom unutraš- njosti) poredajte loptice. Ostavite na sobnoj temperaturi pola sata dok ne uzađu. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte sireve (osim parmezana), umiješajte nasjeckani češnjak i otopljeni maslac (ostavite malo za premazivanje). Rasporedite nadjev po sredini posude. Maslacem premažite loptice i sve posipajte parmezanom. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:18