TRADICIONALNI RECEPT

JESTE LI IKADA POKUŠALI NAPRAVITI BRAČKI PROCIP? Jede nam se mladi ovčji sir u karamelu, pomalo zaboravljen otočki desert!

Mario Kučera

Sir u cukru...

Procip je prastari i slasni desert od karamelizirane škute (bračkog mladog sira). Jedite ga dok je još topao jer se u protivnom sir ohladi, stvrdne i počne se mrviti!

Mario Kučera
 

Trebat će vam:

50 g šećera
100 g mladog bračkog ovčjeg sira
100 ml mlijeka

Mario Kučera

Priprema:

U tavi s neprijanjajućim dnom rastopite šećer. Kad poprimi zlatno-žutu boju, počnite polagano ulijevati mlijeko (nakon čega će se karamel stisnuti), ali nastavite miješati da se karamel ponovno otopi i ne formira se gusti ukusni umak. U nastali umak posložite na veće komade narezan mladi ovčji sir te ga pustite na laganoj vatri dok ne upije malo umaka. Jesti odmah!

Napomena: U nedostatku mladog bračkog sira, koristite bilo koju skutu (koja nije zasoljena!).

Izdvajamo

Iz drugih medija