Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: NaN min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 1 komadić maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 srednje veliki krumpir, oguljen i narezan na kockice
- 500 g smrznutog graška
- 300 g tanko narezane šunke, očišćene od masnoće i narezane na kockice
Priprema
1. korak
U loncu zagrijte maslac. Kada se lagano počne pjeniti ubacite nasjeckani luk i lagano ga kuhajte dok ne omekša (ne smije promijeniti boju). Ubacite krumpir i promiješajte da se dobro sjedini s maslacem. Prelijte temeljcem i pustite neka krčka na vatri dok krumpir ne omekša.
2. korak
Ubacite smrznuti grašak i pojačajte vatru. Kuhajte par minuta zatim maknite lonac sa vatre. Štapnim mikserom pasirajte sadržaj lonca dok ne postane ujednačen. Ubacite nasjeckanu šunku i poslužite.