Juha od Hokaido buče i prosene kaše

Težina pripreme: jako lagano

Sastojci

  • 500 g Hokaido bundeve
  • 100 g celera
  • 50 g Bio kaše od prosa
  • 2 male glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • Bio povrtna kocka za juhu
  • himalajska sol
  • 2 žlice bučina ulja
  • začinsko-cvjetna mješavina
  • muškatni oraščić (malo naeibati)
  • 4 žlice bučinih sjemenki

Priprema

1. korak
Očistite Hokaido bundevu i narežite je na veće kockice. Sve zajedno: luk, češnjak, naribani celer i prosenu kašu skuhajte dok kaša ne omekša. Ukoliko želite intenzivniji okus, luk prethodno popržite. Kada bundeva omekša, dodajte kocku za juhu i začine te kratko prokuhajte. Smjesu propasirajte u blenderu. Tanjur ukrasite bučinim uljem ili nasjeckanim bučinim sjemenkama.

2. korak
Preporuka:
Ako želite da vam juha bude više kremasta dodajte biljno vrhnje ili vrhnje za kuhanje. Na juhu naribajte svježi đumbir.

Izdvajamo