Težina pripreme: jako lagano
Sastojci
- 500 g Hokaido bundeve
- 100 g celera
- 50 g Bio kaše od prosa
- 2 male glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- Bio povrtna kocka za juhu
- himalajska sol
- 2 žlice bučina ulja
- začinsko-cvjetna mješavina
- muškatni oraščić (malo naeibati)
- 4 žlice bučinih sjemenki
Priprema
1. korak
Očistite Hokaido bundevu i narežite je na veće kockice. Sve zajedno: luk, češnjak, naribani celer i prosenu kašu skuhajte dok kaša ne omekša. Ukoliko želite intenzivniji okus, luk prethodno popržite. Kada bundeva omekša, dodajte kocku za juhu i začine te kratko prokuhajte. Smjesu propasirajte u blenderu. Tanjur ukrasite bučinim uljem ili nasjeckanim bučinim sjemenkama.
2. korak
Preporuka:
Ako želite da vam juha bude više kremasta dodajte biljno vrhnje ili vrhnje za kuhanje. Na juhu naribajte svježi đumbir.