Juha od šparoga

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • dvije vezice šparoga
  • litra pilećeg temeljca
  • vezica mladog luka
  • bijeli dio struka poriluka
  • 3 žlice maslaca
  • 3 mlada češnjaka
  • sol, papar
  • pola šalice ribanog parmezana

Priprema

1. korak
Očistite šparoge tako da im odvojite tvrde dijelove stapke i vrhove. Zakuhajte temeljac i u njemu kuhajte stapke šparoga dvadesetak minuta, da puste aromu. Nakon toga procijedite.

2. korak
Rastopite maslac pa na njemu zapecite sitno sjeckani luk i poriluk. Kad omekša, dodajte češnjak, pa pirjajte dok ne pusti aromu. Prelijte temeljcem, posolite i popaprite. Kad sve zakuha, dodajte i 2/3 vrhova šparoge.

3. korak
Ostatak će vam poslužiti za dekoriranje. Kuhajte još deset minuta. Sve usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Pospite naribanim sirom.

4. korak
Ostatak vrhova šparoga dodajte u juhu i kuhajte doš nekoliko minuta da malo omekšaju.

Izdvajamo