Juha s vrganjima, lisičicama,trubama i porilukom

Mario Kučera / HANZA MEDIA

Sastojci:

1 veći vrganj
250 g lisičica
150 g trubica
1 poriluk
1 crvena mrkva
1žuta mrkva
1 peršin
peršinov list
1 češanj češnjaka
sol
papar
soja sos
maslinovo ulje

 

Mario Kučera / HANZA MEDIA

Donji, bijeli dio poriluka izrezati na tanke kolutiće, a zeleni na tanje trakice. Mrkvu i peršin također izrezati na kolutove. Na maslinovo ulje staviti poriluk, mrkvu i peršin, kratko prodinstati, podliti temeljcem ili vodom. Dodati češnjak i peršinov list. Kada povrće malo omekša ubaciti gljive i kuhati još par minuta. Posoliti, popapriti i dodati malo soja sosa.

Svidio vam se recept? Pročitajte još:

Pašta na žlicu

Izdvajamo

Iz drugih medija