DOBAR RECEPT

Juneći odresci u crvenom vinu

 Berislava Picek / CROPIX
 

600 g junetine od buta
3 luka
2 režnja češnjaka
100 ml pasirane rajčice
100 ml crnog vina
2 žličice slatke (ili ljute) mljevene crvene paprike
sol, papar, žlica sjeckanog peršina, lovorov list
300 ml goveđeg temeljca
150 g miješanih gljiva
100 g slanine

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Meso narežite na odreske i dobro ih istanjite batom. Posolite ih i popaprite. Odreske uvaljajte s jedne strane u brašno pa ih pržite najprije na pobrašnjenoj strani, a potom okrenite. Stavite ih sa strane. Na isto ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak, a kada luk omekša, dodajte slaninu i gljive, pustite nekoliko minuta, dodajte vino, pustite da ishlapi alkohol, dodajte temeljac te vratite odreske. Dodajte začine, pustite da se odresci krčkaju 20 minuta te dodajte rajčicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:24