KONKRETNA JELA ZA HLADNIJE VRIJEME

KAD TI JE MARTINJE INSPIRACIJA: Poznati kuhari otkrili kako napraviti krvavice u lisnatom, patku punjenu mlincima i sočnu teletinu!

Zagreb, 171117.
Ekipa restorana Noel na celu s Goranom Kocisem i Ivanom Jugom danas su za gablec imali krvavice, pecenice, pire krumpir i dinstano kiselo zelje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Neka vaša trpeza bude prepuna, a s ovim receptima će biti zadovoljna baš svaka družina koja se okupi na Martinje. Ako se za stolom nađe i koji vegetarijanac, ni on ne bi trebao ostati gladan. Na Martinje je važno biti sit, okrijepljen i nasmijan!

BRANKO OGNJENOVIĆ

Krvavice u lisnatom tijestu s kiselim kupusom

Zagreb, 021115. Savska. Kulinarski studio Majstor kuhar. Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Tijesto punjeno heljdom i pačjim iznutricama

Zagreb, 021115. Savska. Kulinarski studio Majstor kuhar. Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Glazirana teleća prsa s kremastom bučom

Zagreb, 021115. Savska. Kulinarski studio Majstor kuhar. Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Torta od palente s krvavicama

Zagreb, 021115.
Savska.
Kulinarski studio Majstor kuhar.
Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media
 

Patka punjena mlincima

Zagreb, 021115.
Savska.
Kulinarski studio Majstor kuhar.
Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media
 

Patka s krumpirom, okruglicama i crvenim kupusom

Zagreb, 021115. Savska. Kulinarski studio Majstor kuhar. Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Pohane jabuke s umakom od šumskog voća

Zagreb, 021115. Savska. Kulinarski studio Majstor kuhar. Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

DADO TAŠNER I CHRISTIAN MISIRAČA

Jetrena pašteta

Pačji perkelt

Pačji ajngemahtec

Buncek i jezik u vinu

Izdvajamo

Iz drugih medija